Χριστίνα Ζαχοπούλου     Φωτοειδησεογράφος 

  Η Χριστίνα Ζαχοπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Φωτογραφίας  και Οπτικοακουστικών Τεχνών  του Τ.Ε.Ι. ΑΘΗNAΣ, Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο  Ελληνικό  Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) , του Τμήματος  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΠΟΛΥΜΕΣΑ με διπλωματική εργασία «Έντυπη, υβριδική και ηλεκτρονική  εφημερίδα».

Σήμερα διατηρεί δικό της γραφείο στο Λυκαβηττό ως Φωτοειδησεογράφος, ενώ κατέχει τη θέση της Υπεύθυνης Διαχείρισης παραγωγής στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), με αντικείμενο τη διαχείριση, τεκμηρίωση και παραγωγή φωτοειδησεογραφικού υλικού. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη διαχείρισης φωτοειδησεογραφικής ύλης και contact person  του  Φωτοειδησεογραφικού Οργανισμού  Υποδοχής  του ΑΠΕ-ΜΠΕ,  για την  ελληνική Προεδρία 2014.
 
Στο χώρο της εκπαίδευσης, έχει εργαστεί ως εργαστηριακή συνεργάτιδα στο ΤΕΙ Αθήνας από το 2003 έως το 2011, όπου δίδασκε και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (επίπεδο επάρκειας) σε φοιτητές με προβλήματα ακοής. Δίδασκε επίσης  σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ την περίοδο 1998 - 2005. Έχει λάβει μέρος σε επιτροπές εξετάσεων του ΟΕΕΚ, αλλά και στην επιτροπή ανασύνταξης ερωτήσεων πιστοποίησης του ΟΕΕΚ για την ειδικότητα του Φωτογράφου.  

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει πραγματοποιήσει και ατομικές εκθέσεις, καθώς και διαλέξεις  με αντικείμενο τη Φωτογραφία. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε Biennales και Φεστιβάλ Φωτογραφίας.

Είναι μέλος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων των Φωτογράφος «Ο ΦΟΙΒΟΣ». Μεταξύ άλλων, αρθρογραφεί  στην τοπική εφημερίδα «Κηφισιά», σε θέματα πολιτισμού, ενώ εργάζεται πάνω σε προγράμματα για το «φωτογραφικό αναλφαβητισμό» της χώρας μας.

Είναι Γενική Γραμματέας της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) από το 2010 μέχρι σήμερα, έχει επιμεληθεί και συντονίσει   Πανελλήνια έρευνα για το επάγγελμα του Φωτο-ρεοπόρτερ (2011) η οποία έχει παρουσιαστεί σε ειδική ημερίδα, καθώς επίσης έχει συντάξει τους κανόνες Δεοντολογίας των Φωτορεπόρτερ, βασισμένους σε διεθνή πρότυπα, οι οποίοι  ισχύουν για την Ε.Φ.Ε. από 2012.  Είναι η επιμελήτρια της έκθεσης  Η ΕΙΔΗΣΗ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ, με θέμα τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση, έκθεση που παρουσιάστηκε, στην Αθήνα το 2012 καθώς και  στο Ευρωκοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2013.

.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

www.fotobox.gr
http://www.amna.gr/
http://gr2014.eu/el/press/host-broadcaster-photographer