Το Τμήμα

  • Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
  • Οργανισμοί

Συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια με το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS 1 .

 

   Ενημερωμένος Πίνακας: "ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 2014-2015" (έγγραφο pdf)

 

erasmus

Χάρτης Συνεργαζόμενων Ιδρυμάτων: "http://goo.gl/y4dFXC"

 

1 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμα ERASMUS, επικοινωνήστε με τον Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο Erasmus, του Τμήματος, Επίκουρο Καθηγητή Αριστείδη Κοντογεώργη

 

Ευρωπαϊκή Λίγκα Ινστιτούτων Τέχνης, (ELIA)

Η Ευρωπαϊκή Λίγκα Ινστιτούτων Τέχνης (European League of Institutes of the Arts), ιδρύθηκε το 1990,  και είναι ένα ανεξάρτητο δίκτυο περίπου 315 Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από 47 χώρες, που καλύπτουν όλους τους κλάδους της τέχνης - Χορός, Σχεδιασμός, Θέατρο, Εικαστικές Τέχνες, Μουσική, Οπτικές Τέχνες και Μέσα, Αρχιτεκτονική.

 

artschools-europe.org

Διαδραστικός χάρτης αναζήτησης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τεχνών στην Ευρώπη
[artschools-europe.org]

 

Cumulus / International Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media

Το University of Art and Design στο Ελσίνκι (UIAH) και το Royal College of Art στο Λονδίνο, σε συνεργασία με την Ακαδημία της Δανίας Gerrit Rietvelt, το πανεπιστήμιο Gesamthochschule του Έσσεν και του Πανεπιστήμιου Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης, ενεργοποίησε το δίκτυο CUMULUS, το 1990. Κοινή επιθυμία η ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης μέσω της συνεργασίας, η ανταλλαγή φοιτητών και εκπαιδευτικών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος Erasmus. Το Δίκτυο μεταφέρθηκε στην ένωση Cumulus Association το 2001.
Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια τα μέλη του CUMULUS έχουν αυξηθεί από 6 σε 140 (2008). Τα μέλη της ένωσης αντιπροσωπεύουν τις περισσόετρες Ευρωπαικές χώρες όπως και μεγάλο αριθμό άλλων χωρών. Τα κρατικά πανεπιστήμια αντιπροσωπεύουν πλέον 41 διαφορετικές χώρες.

Κύριες δραστηριότητες του Cumulus

Συνέδρια
Δύο φορές το χρόνο, ένα μέλος ίδρυμα φιλοξενεί και φροντίζει για 2-3 ημέρες ένα συνέδριο σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο και τη γραμματεία για 200-500 συμμετέχοντες ανάλογα με τις εγκαταστάσεις και τους πόρους του κράτους μέλους υποδοχής.
Σεμινάρια και εργαστήρια
Το κρατικά ιδρύματα μπορούν να οργανώνουν ημερίδες, σεμινάρια και εξειδικευμένα εργαστήρια.
Ομάδες εργασίας
Οι ομάδες εργασίας είναι πρωτοβουλία των μελών. Παραδείγματα μόνιμων ομάδων εργασίας: Leader Forum, X-Files (για διεθνείς συντονιστές), Πρακτική, Έρευνα, Φόρα για την Εκπαίδευση και το Design, ομάδα ανάπτυξης προσωπικού, κ.ά.
Κοινά Μεταπτυχιακά Προγράμματα
Το Cumulus ενθαρρύνει τα μέλη του στη δημιουργία κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.
Ενημερωτικό Δελτίο
Το ενημερωτικό δελτίο δημοσιεύεται μία φορά την εβδομάδα. Περιέχει τίτλους των ειδήσεων τμήμα και όλα τα άλλα θέματα της Γραμματείας για την ενημέρωση των μελών.

Για εγγραφή στο Ενημερωτικό Δελτίο, επικοινωνήστε με τη συντονίστρια Justyna Maciak (e-mail: justyna.maciak[at]taik.fi ).

 

 

 

© Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2018
Η χρήση του περιεχομένου του παρόντος υπόκειται στους όρους χρήσης των ιστοσελίδων.
(http://photography.teiath.gr)